Rakan Bloggers

Siapa Bani Tamim dan Al Sufyani (Updated)


Masanya hampir tiba....demostrasi yang berlanjutan dan berjangkit di antara negara-negara Timur Tengah yang merebak di antara negara Tunisia, Mesir, Jordan, Bahrain, Yamen, Libya dan ke negara-negara timur tengah yang lain. Ramai orang ingat terutama haluan kiri (pihak pembangkang) menyokong gerakan demonstrasi, biarlah penderhakaan pada pemerintah berlaku kerana rakyat dah semakin ditekan dan ditindas dengan kezaliman dan ketidak adilan....itu hanyalah pemangkin bagi kebangkitan yang seterusnya...iaitu pembunuhan diri sendiri...sewaktu demonstrasi ramai yang dengan rela membunuh diri, dengan membakar diri sendiri, dibiarkan ditembak...hanya mengimpikan kebebasan dari penindasan.....siapakah dalang yang suka umat nabi muhamad ini membunuh diri sendiri? ke manakah kita sekirannya kita membunuh diri sendiri? syurga atau neraka? sudah tentu ke neraka bukan?

Hanya Mekah dan Madinah saja yang aman kerana ia sudah dijanjikan oleh Allah keamanannya. Hingga saat pada suatu masa pun Imam Mahdi akan pergi ke Mekah dan minta petunjuk dari Allah.


Hadis Nabi yang masyur:-
’Setiap awal kurun Hijrah, Allah akan membangkitkan mujaddid(reformer/pembaharu) urusan agamaNYA’

Saya akan detialkan setiap maksud ayat ini, insyallah.

-Setiap awal kurun.
Bermaksud, kurun boleh di bahagikan kepada 3 bahagian, iaitu awal, tengah dan akhir. Begitu juga dengan tahun. Awal tahun tengah tahun dan akhir tahun. Jika kita selidiki tahun, awal tahun akan bermula dengan Januari, Februari dan Mac.
Apa bila masuk April ia akan di katakan tengah tahun sampailah ke bulan Ogos dan bila ke bulan September dan di akhiri dengan Disember, maka kita panggil akhir tahun. Serupa juga dengan awal kurun. Kurun bermaksud 100 tahun. Kebiasaannya tengah tahun adalah lagi panjang tempoh masanya dari awal dan akhir. Kita boleh bahagikan kepada 30 tahun awal, 40 tahun tengah dan 30 tahun akhir. Bila di sebutkan awal kurun, maksudnya di sini ialah 30 tahun awal Hijrah. Jadi, mujaddid harus muncul di antara tempoh ini.

-Allah akan membangkitkan mujaddid/reformer/pembaharu ke atas urusan agamaNYA
Mujaddid adalah sebagai seseorang individu yang bertanggungjawab ke atas urusan agama Islam. Perubahan atau evolusi ini bertujuan untuk selari atau selaraskan islam dengan peredaran zaman. Imam syafie adalah salah seorang mujaddid pada kurun kedua atau ketiga Hijrah. Saudara saudari boleh rujuk pada buku-buku agama mengenai mujaddid ini. Ia sangat berkaitan dengan Pemuda Bani Tamim


-Kaitan Mujaddid dengan Pemuda Bani Tamim?
Ya, ia amat berkaitan kerana ramai menyangkakan untuk kurun 14 Hijrah ini, seorang mujaddid besar akan muncul kerana Islam telah berada di bawah dan sangat perlukan hero ini. Sehingga kini, tiada seorang pun yang layak bergelar mujaddid kerana mujaddid pada kurun ini perlu ‘cuci’ kekotoran dalam agama baik dari orang kafir, dari kesan-kesan iblis dan syaitan dan juga dari umat Islam itu sendiri.

-Kenapa mujaddid kurun ini masih belum keluar?
Saya hanya boleh katakan begini, umat islam tidak bersatu. Benar, umat islam tidak bersatu kerana saling berselisihan di antara satu sama lain untuk menegakkan benang yang basah. Ketidakserasian dalam penghantaran ‘frenkuensi’ dalam niat dan doa untuk melahirkan seorang mujaddid atau hero ini tidak mungkin akan di realisasikan. Mungkin juga, watak itu sudah ada di mana-mana tetapi masih belum di ‘play’kan kerana masih belum cukup pelakonnya. Masakan sesebuah teater akan di lakonkan jika hanya seorang watak di wujudkan.

-Mujaddid ini seorang atau ramai?
Ia boleh berlaku ramai, boleh berlaku perseorangan. kebanyakannya individu akan tetapi mesti ada watak pembantu di belakangnya. Maksudnya di sini, mujaddid akan muncul dan watak pembantu si mujaddid ini juga akan datang serentak dengan kemunculan mujaddid demi mempermudahkan lagi urusan agama islam. Hal ini pernah terjadi pada kurun ke-13 dimana Syeikh Muhammad Abduh di bantu oleh Jamaluddin Al-Afgastani. Ada yang kata Jamalludin si mujaddid, ada yang berpendapat sebaliknya. Jadi, disini, pembaharuan agama bukanlah demi nama individu itu akan tetapi sebagai teammate. Tujuan akhir adalah serasikan urusan agamaNYA.

-Mujaddid kurun ke 14 akan muncul bila?
-Seperti yang di beri tahu, ia akan muncul dalam tempoh awal kurun iaitu 30-35 tahun hijrah. kini, di 2011, kita memasuki 1432 hijrah. Semakin benar kejadian besar akan berlaku pada tahun 2012 seperti mana yang telah disebut-sebutkan...

-Pemuda Bani Tamim itu mujaddid?
Seluruh nusantara mengenali Pemuda Bani Tamim ini dan ada yang tidak. Nama ini tidak semasyur Mahdi atau Nabi Isa. Walaubagaimanapun, sedikit pengenalan mengenali Pemuda Bani Tamim dan mengelaskan dia sebagai mujaddid sedikit sebanyak akan mewujudkan watak ini. tetapi tahukah anda, sebelum watak ini muncul, satu watak lain harus muncul dahulu? Dalam penyelidikan saya watak ini di panggil the beast atau third anti-christ oleh Notradamus manakala Islam pula mengelarkannya AL-SUFYANI.


-AL-SUFYANI? Siapa dia?
Saya masih tidak tahu siapa atau apa Sufyani. Pada mulanya saya sangkakan Al-sufyani sebagai AS , akan tetapi bila di kaji secara mendalam mengenai kronologi pergerakan Al-Sufyani, bala tentera atau dia sendiri mampu memasuki Mekah dan Madinah untuk mengejar/menangkap Imam Mahdi nanti. Jelas di sini, the third antichrist mungkin dari kalangan muslim itu sendiri.

Memandangkan terlalu banyak demonstrasi, pemberontakan di kalangan orang puak Syiah di negara Arab. Berkemungkinan besar Al Sufyani ini di kalangan orang2 Syiah. Puak2 syiah di Iran contohnya walaupun amat menentang US, tapi mereka adalah umpama VIRUS di kalangan orang-orang Islam itu sendiri. Selain berlainan fahaman anti sahabat, anti isteri nabi, mereka juga mengangap ahlul sunnah wa jamaah adalah lebih kafir dari orang kafir yang menyembah berhala.

Iran adalah negara yang dikenakan pelbagai sekatan ekonomi dunia, di sebabkan Iran juga tempat memproses dadah, kokain, ganja yang terbesar di Timur Tengah dan antara negara yang tidak mengenakan hukuman pada orang awam yang megedar dan menghisap dadah. Dadah ini sentiasa akan diedar oleh agen-agen kerajaan yang sah di seluruh asia tengah (negara-negara arab) dan asia tenggara malah adalah salah satu penyumbang pendapatan negara Iran. Sebagaimana yang kita maklum, Iran adalah negara yang dikenakan sekatan ekonomi oleh PBB, maka pengedaran, pemprosesan dadah adalah antara aktiviti yang dibenarkan dijalankan untuk mendapatkan hasil walaupun bertentangan dengan ajaran Islam. Anak-anak muda Iran pula dibiarkan menghisap dadah tampa ada sebarang halangan dari kerajaan. Sumber ini didapati daripada temuramah dengan orang-orang Iran yang semakin ramai di Malaysia.

Kerajaan Malaysia seharusnya bertindak tegas dalam soal Akidah SYIAH, dan cuba menghalang semakin ramai orang-orang Iran Syiah yang membanjiri negara "emas: ini. Mereka juga akan memberikan pencetus untuk demonstrasi dan revolusi anti kerajaan

-Apa kaitan Al-Sufyani dan Pemuda Bani Tamim sebagai mujaddid?
Saya telah menerangkan bahawa Al-Sufyani ini mungkin dari muslim dan jika dari hadis, Pemuda Bani Tamimn dan sahabatnya adalah musuh Al-Sufyani ini. Jika anda selidiki hadis, maka anda akan jumpa Pemuda Bani Tamim ini adalah ketua panji hitam. Bagaimana dia dapat panji itu dan apa itu panji hitam, masih saya tidak ketahui. Mengikut kronologi, bila masa sahaja Al-Sufyani bangkit, ia akan berbaiah dengan sekutunya iaitu Rom dan Turki (jika mengikut hadis). Sebaik sahaja dia bersatu, di akan memasuki Kufah dan panji hitam dari timur akan bergegas kesana. Jadi kaitannya di sini adalah, saat pemuda bani tamim bangkit, ia di gelar mujaddid kerana membela syiar islam dan membawa islam ke tahap kebersihannya. ini dapat di lihat dari sifat-sifat thoifah atau tenteranya.

-Panji Hitam Dari Timur? Berapa ramai bersama Pemuda Bani Tamim?
Jawapannya adalah lagi 2 orang. kesemuanya dari timur. Jika di amati dari hadis, ketiga mereka berasal dari negara yang berdekatan dan ianya di kenali sebagai nusantara atau tanah melayu.


-Siapa mereka?

Gelaran bagi mereka adalah Haris al-Harath, Pemuda Bani Hasyim dan pemuda bani tamim atau Syuib bin Saleh.

-Jika Al-Sufyani seorang muslim dan dia menyerang muslim, kenapa harus ini berlaku?
Saya masih tidak menjumpai secara lengkap perihal Al-Sufyani ini. Jika di amati dalam ramalan Notradumas, the beast berperang bermotifkan balas dendam. Timbul persoalan di fikiran saya. dia membalas dendam di atas apa?

-Apa kesimpulannya dari petikan ini?
Sesungguhnya kita masih ada lagi sekurangnya 5 tahun untuk membangkitkan watak-watak ini. kita sudah pun ‘menghidupkan’ watak-watak seperti Imam Mahdi dan Pemuda Bani Tamim. Masakan kita menuju ke arah Imam Mahdi jika kita tidak menjumpai pintu menuju kearahnya. Di sini, saya katakan, untuk menemui pintu itu, kebangkitan watak-watak seperti Al-Sufyani, Haris Harasth dan Pemuda Bani Hasyim adalah sesuatu kemestian.

-Bagaimana untuk ‘mewujudkan’ watak ini?
Kita sudah mengetahui cerita mengenai Pemuda Bani Tamim dan Imam Mahdi. Sedikit sebanyak ia ‘hidup’ bersama diri kita. Bila ia hidup bersama diri kita, mungkin salah seorang yang mengetahui cerita watak-watak ini akan ‘melakonkan’ watak itu secara spontan malahan tidak di sedarinya. sebab itu saya kata, watak Pemuda Bani Tamim atau Imam Mahdi hanya tunggu giliran untuk melakonkan wataknya. Mereka menunggu watak di hadapan mereka sahaja. Untuk hidupkan watak di hadapan watak bergelar Imam Mahdi dan Pemuda Bani Tamim serta sebagainya ini, kita harus mengetahui dan ‘menghidupkan’ dulu watak Pemuda Bani Hasyim, Haris Al-Harath dan Al-Sufyani. Bila watak mereka hidup di akal kita, pasti akan ada salah seorang dari manusia di muka bumi ini secara tidak langsung bersesuai dengan watak-watak ini dan seterusnya melakonkan watak itu secara tidak di sedarinya. Maka inilah fungsinya ‘penghidupan watak-watak? Di dalam akal kita baik sedikit atau banyak yang kita ketahui.

-Jika watak ini sudah berjumpa dengan ‘pelakonnya’, apa akan jadi?
Di sini saya tidak mahu menakutkan anda akan tetapi inilah hakikatnya. Bila pelakon-pelakon sudah bersedia dengan wataknya, maka kita tunggu sahaja panggilan syahid iaitu Perang Dunia Ketiga!

-Apakah gila untuk hidupkan watak-watak ini semata perang dunia ketiga?.
Saya nasihatkan jangan takut kerana ini adalah hakikat kejadian alam. Sebelum berlakunya kiamat, kita harus memasuki proses pembersihan dahulu. Ianya seakan membasuh kotoran di muka bumi ini. Kenapa saya kata jangan takut? Ini kerana, sudah janji tuhan, hampir setiap kronologi peperangan, pihak timur iaitu panji hitam akan menang. Tambahan pula, kekuatan tentera panji hitam mampu meratakan gunung. Ini adalah kisah dari hadis.

-Mereka mengunakan teknologi persenjataan canggih?
Entahlah.

-Berapa lama perang ini berlangsung? Apa yang akan terjadi selepas perang ini?
Mengikut Nostradamos, perang ini berlanjutan selama 7 tahun sahaja dan kemenangan di pihak panji hitam. Hadiahnya adalah sebuah keamanan di bawah pemerintahan Imam Mahdi yang juga di kenali sebagai avatar. Jadi, demi menuju ke sebuah keamanan total, Kita harus menghadapi kekalutan yang hanya selama 7 tahun sahaja.

Tidak berbaloikah itu?
Wallahualam>
Baiklah berikut artikel mengenai Pemuda Bani Tamim.
1. Namanya ialah Syuaib bin Saleh

Sabda Nabi SAW,
“Pembawa bendera al-Mahdi adalah seorang laki-laki daripada suku Tamim yang datang dari Timur.”

Ammar bin Yasir RA berkata,
“Pembawa Panji-panji Al-Mahdi adalah Syuaib bin Saleh.”

Iaitu bukan nama sebenarnya tetapi merujuk kepada Bani bangsanya (Bani kecil dari suatu bangsa), merupakan seorang yang baik dan keluarganya juga adalah orang-orang yang berakhlak baik.

Persoalannya, kenapa nama Putra Bani Tamim itu bukannya Syuaib bin Saleh seperti yang dinyatakan oleh hadis Nabi SAW? Bukankah Syuaib bin Saleh itu adalah nama sebenarnya Putera Bani Tamim itu? Atau apakah hadis Nabi SAW itu palsu atau jika benar kenapa namanya tidak benar-benar Syuaib bin Saleh?

Sesungguhnya hadis itu adalah benar, bukan hadis palsu. Mustahil Nabi SAW berdusta, kerana setiap hadis dari Nabi SAW adalah datang dari Allah. Bagaimana Nabi SAW dapat berdusta? Nabi SAW adalah sodiqul masduq (seorang yang benar lagi dibenarkan). Dari segi bahasa Arab, kalimah Syu’bun berarti Bani bangsa atau puak dari suatu bangsa. Sedangkan kalimah Syu’aibun bererti suatu Bani kecil dari sebuah kabilah. Lagipula, Nabi SAW tidak pernah menyatakan bahAwa PutEra Bani Tamim itu benar-benar bernama Syuaib bin Saleh.

Kalimah Bin itu pula berasal dari Ibnun, ertinya anak lelaki. Atau lebih tepat lagi, seorang lelaki. Maknanya peribadi Syuaib itu adalah:

* Seorang lelaki (benar-benar seorang lelaki, bukan perempuan).
* Yang memiliki sifat-sifat seorang lelaki (berjanggut, bermisai, berjambang dan berserban).
* Seorang yang berwatak lelaki (berani, gigih, sabar, pejuang, berpikiran luas, senantiasa berhubungan dengan masyarakat dan jauh langkahnya).
* Merupakan lelaki Allah (Rijalullah) yakni beliau adalah seorang yang bertaraf wali, ulama sejati, ulama mujahid dan mujtahid.

Jika diperhatikan benar-benar, penggunaan kalimah Bin itu merupakan suatu sebutan yang agak janggal dalam bahasa Arab. Agak jarang orang Arab disebut dengan Bin, yakni disambung namanya dengan sebutan Bin. Cuma orang Islam di Nusantara saja yang lazim berbuat demikian.

Kalimah Saleh pula bermaksud orang yang baik. Baik di sini bermaksud seperti berikut:

* Baik namanya, iaitu bukan nama yang bercampur-campur dengan istilah dari bahasa Sansekerta, nama setempat atau dari bangsa yang bukan Islam.
* Baik keperibadiannya iaitu dikenal sebagai seorang yang tetap teguh dengan pendiriannya.
* Baik akidahnya iaitu seorang yang benar-benar mengikuti akidah Islam yang sejati.
* Baik keturunannya iaitu keturunannya diketahui dari yang baik-baik, tidak tercemar dengan akhlak-akhlak yang rendah.
* Baik agamanya, iaitu beliau dan keturunan sebelah atasnya adalah dari kalangan ahli-ahli agama atau orang yang cinta agama.
* Beliau memang seorang yang saleh. Saleh di sini ialah baik dan banyak amalan agamanya. Amalan agama itu sudah melekat dengan dirinya sejak dari kecil.
* Baik pemikirannya iaitu seorang yang mempunyai ideA yang baik untuk mengubah masyarakatnya untuk menghayati ajaran Islam sejati ketika mereka sedang hanyut bergelumang dengan arus jahiliyah.
* Baik akhlaknya. Merupakan seorang yang terpuji akhlaknya di kalangan hamba Allah pada masa itu

Jika hadis-hadis berkenaan benar, kenapa namanya disebutkan sebagai Syuaib bin Saleh? Kenapa tidak disebutkan nama sebenarnya? Jawapannya:

* Untuk mengelirukan musuh-musuh Islam. Dengan ini, beliau selamat dari diburu, dibunuh, dihalangi atau di’apa-apa’kan oleh musuh-musuh Islam yang memang mencuba menghalangi kebangkitan Islam kedua ini dengan segala daya upaya mereka.
* Supaya umat Islam berusaha mencari identiti sebenarnya Syuaib bin Saleh itu. Di sini, umat Islam yang percaya dengan hadis-hadis berkenaan akan berusaha mencari siapakah peribadi yang dikatakan sebagai Putra Bani Tamim itu. Setelah bertemu, mereka akan membaiatnya sebagai ketua mereka. Orang yang berusaha, akan diberikan pahala.
* Untuk menguji keimanan umat Islam terhadap hadis-hadis Nabi SAW yang berkaitan dengan Putera Bani Tamim itu. Ada yang percaya dan ada yang tidak mudah percaya, apalagi saat itu memang orang banyak sudah tidak percaya lagi dengan hadis-hadis mengenai Putra Bani Tamim.
* Supaya yang empunya diri itu tidak mengetahui (pada peringkat awalnya) siapa sebenarnya Putera Bani Tamim itu sendiri. Beliau tidak menyedari bahwa beliaulah orang yang dimaksudkan oleh hadis-hadis berkenaan sebagai Syuaib bin Saleh. Beliau hanya menyedari tentang peribadi dirinya setelah jauh dan lama berjuang.
* Untuk menipu pihak musuh Islam. Kerana tidak ada uraian lebih lanjut dari para ulama terhadap kepribadian Putra Bani Tamim ini, pihak musuh menyangka bahwa namanya menang benar-benar Syuaib bin Saleh seperti yang tersebut di dalam hadis. Kerana itu, mereka sedaya upaya mencari nama berkenaan, bukan peribadi berkenaan.

2. Dia berketurunan Bani Tamim atau Bani Tamim

Iaitu suatu Bani Arab Quraisy, dari keturunan Sayidina Ali, yang hari ini kebanyakan tinggal di Palestine dan Jordan. Tetapi dia lahir bukan di kedua tempat itu. Bani Tamim itu bukanlah merupakan suatu golongan atau kaum yang besar. Golongan ini hanyalah satu Bani yang kecil dan tidak ramai.

Perlu disebutkan di sini, Bani Tamim yang ini adalah sebagian dari Ahlul Bait kerana Sayidina Ali adalah salah seorang anggota Ahlul Bait. Ahlul Bait adalah keluarga Rasulullah SAW. Para ulama berbeza pendapat mengenai takrif Ahlul Bait itu sendiri.

Bani Tamim itu tidak lagi mendiami Hijaz kerana telah dihalau keluar oleh pemerintahan Bani Saud yang kini memerintah di Arab Saudi. Banyak pula yang dibunuh. Tidak kurang yang disiksa dan dihalau keluar dari tanah tumpah darah mereka, iaitu Hijaz. Banyak pula yang terpaksa lari menyelamatkan diri kerana diburu oleh agen-agen kerajaan Saudi. Ada yang lari ke selatan India dan banyak pula yang menetap di Nusantara, tapak awal berdirinya daulah kedua nanti.

Ada ulama yang menyatakan:

* Semua keturunan Abdul Muttalib adalah Ahlul Bait.
* Semua keturunan Nabi Muhammad SAW adalah Ahlul Bait, termasuk isteri-isteri Nabi SAW dan menantu-menantunya.
* Semua keturunan Abdul Muttalib yang Islam adalah Ahlul Bait.
* Semua keturunan Sayidina Ali dengan Fatimah al-Batul adalah Ahlul Bait. Pendapat ini terutama disokong oleh mazhab Syiah.
* Semua keturunan Abdul Manaf adalah Ahlul Bait.

Di kalangan bangsa Arab, memang ada satu kabilah yang bernama Tamim. Kabilah Tamim ini memang suatu kabilah dari bangsa Quraisy yang mendiami kawasan sekitar kota Makkah. Sahabat yang berasal dari kabilah Tamim di antaranya ialah sahabat setia baginda SAW, Sayidina Abu Bakar as-Siddiq. Namun, kabilah Tamim ini bukanlah Bani Tamim, malah antara kedua-duanya memang tidak ada hubung kait.

Yang pertama disebut kabilah Tamim dan yang satu lagi Bani Tamim atau Bani Tamim. Kedua-duanya berbeza. Kabilah Tamim bertebaran di hampir seluruh Tanah Arab.
dipetik dari : ”misteri panji hitam”

sumber quran, hadis, free our mind, others

Question From Pengikut Nabi Muhammad: "Ive just watched Aftermath without oil in US - national geographic, I hope you could share with us, there are many prediction and planning that we can make....there are possibility of that situation will happens now the middle east is having massive demonstration....there is possibility.....the time is so near...I dont know what we should do ...hope you can share with us..."

Answer:

It's not just you, I'm freaking out as well. Two nights ago I was corresponding with a friend of mine (former member of the Wacther Group), a 37 years old former employee of Al Watany Bank. I asked her who she think funded the middle east "revolution". Her answer is "who else u think if not those bastards! And the FFF is one of them!!"Note: FFF here stands for Foundation of the Future

The trouble in the middle east is not a good sign. Few days ago I read several comments in a segment in Berita Harian Online. Seems that some of our local are very much happy with the development in the middle east today. It's a religious fight against tyranny they said.

Good grief, if they only knew who's behind the riot, they wouldn't commented like that.

For those who care to listen, this is what I have to say. I'm pretty sure God would want nothing to do with any 'revolution' sparked by multiple suicides. First there was this man Mohamed Bouazizi who committed suicide by self immolation. This is the spark of the Tunisian revolution. Then an Egyptian guy followed his steps by committing similar suicide in front of the Egyptian parliament. After that five more men tried to kill themselves. Regardless of how sorry I am to learn about the reason behind Bouazizi's suicide, I think it's safe to say that it was Satan who encourage those men to set themself on fire like that. Bouazizi immolate himself not as part of kamikaze attack against any satanic soldiers. He did it because he lost hope for his impoverish life. His reason is no far different from people who jumped from building when they lost hope in love. Based on this alone, it would be highly unlikely that a revolution inspired by Satan could be attributed to heaven.

A clash between Muslim against another Muslims is not a sign of blessing from Heaven. The riot in Egypt which saw thousands of prisoners escaped prison and another in Libya which saw the country in the brink of civil war another is not a sign of divine intervention. These latest riots carried with it all the profiles of foreign interference. Being fully funded with hired demonstrators and logistically organized, these strategy are just repeats of what previously seen in 1997-98 in Indonesia and one which was deployed by Thaksin in Thailand.

In my previous article "PRABOWO, THAKSIN, ANWAR IBRAHIM AND THE 1997 CURRENCY ATTACK" I have already explained how easy it was to convert a peaceful demonstration into full blown riots. In Indonesia, the bloody domino falls when an unknown person on a flyover started shooting and killing the demonstrators. This is the most known methods of sparking full blown riots. I even wrote about this in 1999 in one of my earliest article in AnwarGate. Similarly in Egypt the same tactics was deployed. The foreign news today are full with stories about protesters in Arab being shot. That's probably true, but as revealed in Indonesia during the 1998 riots, the killers remains virtually unknown until today.

I think the latest story about Raymond Davis, the CIA acting Chief in Pakistan who was indicted for murder in Pakistan is a very good example on how widespread the CIA's intelligence network all over the world. This CIA operatives was caught shooting two Pakistani intelligence agents from behind before trying to flee the busy street in Lahore on January 27. For me what is most outrageous about Raymond Davies case is not that he's killing a Pakistanis spies. Operatives killing another operatives is a presumed hazard in the world of spying. But what happened afterward is totally out of the line. In the haste of trying to pick-up Raymond Davies from the killing scene, his CIA subordinates ran over and killed a Pakistan civilian motorcyclist with a Toyota Prado.

The thing which most frightening for me about the Middle East 'Revolution" is not the riots itself. I think my readers would agree that the Arabs can think for their own and are at liberty to do whatever they they think is right for them (even though it might turned out wrong). We as Malaysian are better off watching our own backyard and make sure we don't end up rioting ourselves.

But Egypt is so damn close to Syria that I have this fear that we might have seen the spark that will be the beginning of


the Sufyani.

Now, for those of you who never heard of the Sufyani and wish to be educated about it, you should send your query to this guy who owned a blog called 'Insan-Insan Pendakwah'. I'm sure he wouldn't mind sharing his collection of Hadith regarding the Sufyani. But in brief, the Sufyani has been described by Rasulullah as follows:-

Abu Hurairah has narrated that the Prophet said:A man will emerge from the depths of Damascus (Syria). He will be called Sufyani. Most of those who follow him will be from the tribe of Kalb. He will kill by ripping the stomachs of women and even kill the children. A man (Al-Mahdi) from my family will appear in the Haram, the news of his advent will reach the Sufyani and he will send to him one of his armies. They will then travel with whoever remains until they come to a desert and they will be swallowed. None will be saved except the one who had informed the others about them. (Mustadrak Al-Hakim)


In my article published in MYKMU under the title "2013 ILLUMINATI BLUEPRINT - THE (UN)HOLY RELICS, SYRIA AND THE GREAT WAR" I have discussed in great length about Syria's notoriety as the future venue of horrific bloodbath. Not only Syria was mentioned in Hadith, Syria is also famous in the Bible and amongst Jews. In the Jewish Bible there's a mentioned about "two little horns". In Daniel 7:8 it was said to spring up within the 4th Kingdom of the Roman Empire. In Daniel 8 the two little horns was said to come out of one of the four surviving components of the Greek Empire following Alexander’s death. This is commonly thought to be the once Selucid Kingdom in today’s Syria.

In Daniel 8:23, the said "two little horns" is referred as a stern faced king, who will come to power by means of peace. The Christians within the Watcher's group interpret this as a man who will bring order to the whole Arab world by promising peace. It was suggested that the whole Arab world will be in such anarchy that in the end the Arabs are willing to let anyone to be their leader as long as he can end the anarchy. This is how the "two little horns" a.k.a the Sufyani came to power.

Egypt, Syria, Saudi Arabia, Israel, and Palestine are all neighboring nations which had been mentioned in prophecies of end of time. Egypt is the origins of the ancient Freemason, Syria is the home of the two little horns, Israel is where the Jews are and Palestine is where Masjidil Al-Agsa is currently stand. So important these nations are to our future that FFF decided to draw a logo based on them. Here you can see yourself it's logo which I believe representing "the all seeing eye" overseeing these nations.

I hope the trouble in the middle east will came to end very soon. There's a lot of former members of the Watchers group from the Middle East and I hope they can do something about this. I have no doubt that the so-called 2011 "revolution" in the middle east is part of the dominoes to attempt the coming of the Sufyani. That pretty much freaks me out because if the Luciferians believed the Sufyani is already here to take power, then does that confirms the theory that Al-Mahdi has already been born?

So many conspiracy theorists predicted that something big will happened in 2012. Theories ranged from as ridiculous as Nibiru and as real as the Solar Flares. Of course these theories were allowed to go on as part of the Luciferian's attempt to spread misinformation. Making 2012 sounded like a Joke is a good way to hide a needle in a haystack. But then again, it also means that the needle do exist. So what will this needle really look like? Earthquakes? Mega disasters? That's even more frightening because earthquakes, natural disasters, mass killings and As-Sufyani are all signs of the coming of Al-Mahdi.

If that is true, we are in deep shit because I don't think we're prepared yet
------------------------

3 perkara yang merisaukan lelaki

1- Masalah Mati Pucuk
2 - Saiz alat kelamin yang kecil
3- Tidak Mampu bertahan lama di ranjang

Yakin Isteri Anda Tak Tinggalkan Anda?

PM Maskulin Power gabungan Safed Ali Ginseng, Tongkat Ali, Kucingan mampu berikan stamina, besarkan dan melambatkan pancutan, malah anda akan merasakan setelah pancutan zakar anda masih lagi keras dan boleh lagi membuat dayung tuk puaskan isteri Pm Sekarang!!PM Maskulin Power  Maskulin Power  Maskulin Power 

-----------------


29 comments:

antidajjal said...

You in Dajjal`s system, you enemy of Iran & Shias

peacock said...

Syiah atau Shiah
Bunyi saja walau berbeza
Senang diri dalam roh
Bukan mengungkit saling berbezaIngatlah, kamu itu orangnya mulia, keturunan kamu juga mulia, dimuliakan sehingga seterusnya, jangan kaya biar sederhana!

;D

Kowloon said...

kasihan. mujaddid kurun ke 15 H telah lama wafat. tetapi anda masih menunggu. mujaddid adalah seorang yang akan meletakkan Islam kembali ke landasan yang benar setelah hampir di seret ke jurang sebaik sahaja masuk kurun yang baharu dan akan wafat sebelum tahun ke lima belas setiap kurun.

hayati riwayat hidup dan perjuangan:-
Rasulullaah shalallaahu 'alaihis wassalaam
Sayyidina Abu Bakar assiddiq
Amirul Mu'minin 'Umar ibnul 'Aziz
Imam Muhammad bin Idris assyafie
Imam Abu Hamid alghazzali
Imam Fakhruddin arrazi
Imam Abu 'Atha illah assakandari
Imam Jalal al-Din al-Suyuti
dan beberapa orang lagi yang semuanya wafat pada awal kurun

kalau anda hendak tunggu juga nantikan kelahiran seorang mujaddid bagi kurun ke enam belas Hijriah yang akan akan berlaku di hari-hari mendatang

Anonymous said...

kesilapan dalam artikel ini mengatakan Iran menghalalkan dadah... buat analisis link dibawah

http://www.presstv.ir/detail/189711.html

Mengharap RedhaMu said...

Ikhlas dalam segala hal. Insy'allah...DIA akan mencintai mereka-mereka yang mencintaiNya, rasulNya, AgamaNya, Para waliNya serta solihinNya.

Anonymous said...

sebenarnya perkara tersebut.. khilaf yg terlalu bnyak... kita bukan mempertikaikan matan hadis tapi adakah perawi yg bawa hadis tersebut betul2 .. dan adakah ini hadis ciplak dari syiah?? atau rekaan? atau bersetatus majhul atau mmg tidak boleh dijadikan hujah... itu yg perlu diamati..

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Amang Amin said...

ada kata tamim adalah huruf ta arab dan huruf mim arab..
ta dan mim singkatan bagi ta-nun-ha mim-lam-alif-ya-wau..

elfizonanwar said...

APAKAH ADA KETURUNAN AHLUL BAIT?

Dlm Al Quran yang menyebut 'ahlulbait', rasanya ada 3 (tiga) ayat dan 3 surat.

1. QS. 11:73: Para Malaikat itu berkata: "Apakah kamu merasa heran tentang ketetapan Allah? (Itu adalah) rahmat Allah dan keberkatan-Nya, dicurahkan atas kamu, hai ahlulbait. Sesungguhnya Allah Maha Terpuji lagi Maha Pemurah".

Ayat ini jika dikaitkan dengan ayat sebelumnya, maka makna 'ahlulbait' adalah terdiri dari isteri dari Nabi Ibrahim.

2. QS. 28:12: Dan Kami cegah Musa dari menyusu kepada perempuan-perempuan yang mau menyusukan(nya) sebelum itu; maka berkatalah Saudara Musa: 'Maukahkamu aku tunjukkan kepadamu 'ahlulbait' yang akan memeliharanya untukmu, dan mereka dapat berlaku baik kepadanya?

Ayat ini jika dikaitkan dengan ayat sebelumnya, maka makna 'ahlulbait' adalah meliputi Ibu kandung Nabi Musa As. atau ya Saudara kandung Nabi Musa As.

3. QS. 33:33: "...Sesungguhnya Allah bermaksud hendak menghilangkan dosa dari kamu 'ahlulbait' dan membersihkan kamu sebersih-bersihnya".

Ayat ini jika dikaitkan dengan ayat sebelumnya QS. 33: 28, 30 dan 32, maka makna para ahlulbait adalah para isteri Nabi Muhammad SAW.

Sedangkan ditinjau dari sesudah ayat 33 yakni QS. 33:34, 37 dan 40 maka penggambaran ahlulbaitnya mencakup keluarga besar Nabi Muhammad SAW. para isteri dan anak-anak beliau.

Jika kita kaitkan dengan makna ketiga ayat di atas dan bukan hanya QS. 33:33, maka lingkup ahlul bait tersebut sifatnya menjadi universal terdiri dari:

1. Kedua orang tua Saidina Muhammad SAW, sayangnya kedua orang tua beliau ini disaat Saidina Muhammad SAW diangkat sbg 'nabi' dan rasul sudah meninggal terlebih dahulu.

2. Saudara kandung Saidina Muhammad SAW, tapi sayangnya saudara kandung beliau ini, tak ada karena beliau 'anak tunggal' dari Bapak Abdullah dengan Ibu Aminah.

3. Isteri-isteri beliau.

4. Anak-anak beliau baik perempuan maupun laki-laki. Khusus anak lelaki beliau yang berhak menurunkan 'nasab'-nya, sayangnya tak ada yang hidup sampai anaknya dewasa, sehingga anak lelakinya tak meninggalkan keturunan.

Bagaimana tentang pewaris tahta 'ahlul bait' dari Bunda Fatimah?. Ya jika merujuk pada QS. 33:4-5, jelas bahwa Islam tidaklah mengambil garis nasab dari perempuan kecuali bagi Nabi Isa Al Masih yakni bin Maryam.

Lalu, apakah anak-anak Bunda Fatimah dengan Saidina Ali boleh kita anggap bernasabkan kepada nasabnya Bunda Fatimah?. ya jika merujuk pada Al Quran maka anak Bunda Fatimah dengan Saidina Ali tidaklah bisa mewariskan nasab Saidina Muhammad SAW.

Kalaupun kita paksakan, bahwa anak Bunda Fatimah juga ahlul bait, karena kita mau mengambil garis dari perempuannya (Bunda Fatimah), maka untuk selanjutnya yang seharusnya pemegang waris tahta ahlul bait diambil dari anak perempuannya seperti Fatimah dan juga Zainab, bukan Hasan dan Husein sbg penerima warisnya.

Dengan demikian sistim nasab yang diterapkan itu tidan sistim nasab berzigzag, setelah nasab perempuan lalu lari atau kembali lagi ke nasab laki-laki, ya seharusnya diambil dari nasab perempuan seterusnya.

Bagaimana Saidina Ali bin Abi Thalib, anak paman Saidina Muhammad SAW, ya jika merujuk pada ayat-ayat ahlul bait pastilah beliau bukan termasuk kelompok ahlul bait. Jadi, anak Saidina Ali bin Abi Thalib baik anak lelakinya mapun perempuan, otomatis tidaklah dapat mewarisi tahta 'ahlul bait'.

Kesimpulan dari tulisan di atas, maka pewaris tahta 'ahlul bait' yang terakhir hanya tinggal bunda Fatimah. Berarti anaknya Saidina Hasan dan Husein bukanlah pewaris tahta AHLUL BAIT.

decapri9175 said...

harap penulis siasat benar2... krn bani tamim itu ialah abu bakar r.a... krn beliau adalah keturunan bani tamim... siasat betol2,,, peranan bani tamim ialah untuk mempersiapkan jentera2 islam bermula dari timur,,dan setelah seluruh dunia dipersiapkan mk tugas selesai mk dia akan memberi kpd al-mahdi (keturunan rasulullah) itu untuk memguasai dunia ini penuh keamanan... bukan persahabatan dan bantuan abu bakar r.a shgga keturunan membantu... mnkl sufyani ini adalah kerajaan iran syiah dan atau wahabi yg sentiasa dengki..mereka ini syiah mmg sudah lama sekongkol dgn amerika/rom dlm sembunyi... melayu dan nusantara yg kerap anda dedah sebagai itu adalah golongan yg kuat mmbantu bani tamim... dan pendokong kuat jg kpd al-mahdi... sila buat kajian lebih mendalam... sy juga telah buat kajian ini dgn mendampimgi byk golongan jemaah islamiah... TQ

Anonymous said...

semua negara Sunni menyokong Syria menjatuhkan kerajaan yang ada. Qatar dan Arab Saudi yang tak buat apa2 pada org Palestin sejak 50 tahun lepas kini sibuk bekalkan senjata kpd penentang kerajaan Syria. seluruh negara Sunni menyokong pemberontak utk jatuhkan kerajaan Assad dengan alasan assad tu Syiah, dan dia zalim. Jadi Amerika, dan barat + sunni bersama-sama menjatuhkan Syria. Semua media massa laporkan kezaliman Assad. semua media massa barat dan Arab. syria ni pula adalah musuh Amerika dan Israel sejak bertahun lamanya. Jadi org Islam memang suka berita2 dari barat dan apa sahaja yang didokong barat. so kita tunggu sahaja Al Sufyani yang akan naik di syria setelah kerajaan Assad kalah nanti. yg pasti org ni adalah org yang di sokong Sunni. Kita juga tahu Sunni sangat membenci Iran dan Syiah. Hadis pulak cakap sufyani nanti akan mula menyerang 'gate of Istakhr' iaitu Iran dan waktu tu Iran akan dipertahankan oleh Khurasani dan Syuaib bin saleh. nampaknya iran yang kafir dan sesat tu nanti akan dipertahankan oleh dua orang sahabat paling utama Imam Mahdi.

Anonymous said...

banyak betul hadis kluar...sahih k. logik akal tk nk pakai k....
islam itu akan kembali gemilang seperti asal nyer... itu pun dh cukup jelas, nadi nyer d timur. bangsa ini adalah yg terakhir menerima islam. sekiranya khurasan...melayu nusantara akan tertinggal. iran ni syiah, tenguk syria bashar pun nk dsembah..begitu juga syiah iran. mendewakan pemimpin.al sufyani ni dari negeri syam...syam tu luas ngan syria,lubnan ,palestin dan jordan.mungkin hizbullah pun boleh jadi.dari timur akhirnya bersatu dkhurasan..barulah muncul al mahdi.

Anonymous said...

melayu pulak jadi khurasani? Arqam je yg bawak cerita ni, pemuda bani tamim pun dah mati kat Negri 9 tu. Hadis kata Khurasan, hang pulak kata Melayu? ni memang lawak. Kata tak boleh pakai akal, so hadis mana kata melayu jadi khurasani pulak? kalau ada hadis kata Khurasan tu Nusantara, boleh kita pakat tengok sama2. Hadis kata Sufyani akan lawan Iran, sejak bila pulak Basyar Assad ni lawan Iran? Fikir la sikit. Org Islam jangan cepat terpengaruh, jangan dapatkan berita satu sumber je.

Anonymous said...

Melayu tu banyak rahsianya...terlalu banyak....kajilah sejarah melayu yang sebenar..

Anonymous said...

Salam.sesungguhnya kekuasaan Allah itu tiada tandingannya Dan sesungguhnya Dia adalah maha tipu daya.perhatikan nas nas di dlm al-Quran.Perhatikan kekuasaan Allah.ilmu allah sesuatu yg tak dijangka.ada logiknya Dan Ada luar kebatasan kita yang tak tercapai oleh akal.melayu atau tidak itu tidak dikawal oleh kita kerana kita hanya mampu merancang tetapi perancangan Allah lebih tiada tandingannya.jadi yg penting sekarang persiapan kita.diri sendiri,ayah ibu,adik beradik,saudara saudara,saudara saudara sesama Islam kita malah saudara saudara jauh kita yg bukan islam.sampaikan pd mereka apa yg saudara faham selogiknya mengikut keadaan yg terjadi di bumi tua ini.bukankah kita adalah satu umat.umat manusia.iqra.perhati Dan baca keadaan.sediakah kita dgn dugaan yg lebih hebat oleh musuh2 kita dlm tempoh terdkt ini?tak perlu berdebat ttg siapa atau bangsa yg mana.Kalimullah itu pasti tertegak.itu sesuatu pasti kerana itu adalah janji Allah.

Anonymous said...

Mana ada bang Bani Tamim.
Yang ada hanya Kicap Tamin..

Anonymous said...

BANI TAMIM DARI NASAB SAYYEDINA HUSSEIN AS... Ahlulbait 7 beradik dari Nasab Sayyedina Ali Zainal Abideen bin Sayyedina Hussein AS, dinamakan "Wali 7 Alam Nusantara". Setelah mereka berpecah bertaburan diNusantara hingga keChina, lalu masing2 bermukim dan bernikah dgn wanita tempatan. Warisan2 Ahlulbait dari genetic mereka itulah yg dinamakan "Bani Tamim"...

Anonymous said...

Salam...

Pendapat decapri9175 lebih mendekati dan sama dengan pendapat saya. Abu Bakar adalah keturunan Bani Tamim. Beliau telah membantu Nabi SAW sejak awal wahyu diturunkan sehingga Nabi wafat dan meneruskan Islam tersebar. Point nya ialah dia adalah pembantu nabi SAW. Akan datang ini al-Mahdi adalah keturunan Nabi SAW yg akan dibantu oleh pemuda Bani Tamim. Keturunan bani Tamim sgt ramai dan semuanya adalah penegak Islam hingga kini. Kini firqahnya telah membesar gagah kerana memperjuangkan gerak kerja dakwah cara Nabi SAW. Carilah ia di benua Hind ='Timur' Hijjaz..kelak mereka berada berdekatan antara Kaabah dengan Maqam Ibrahim untuk baiah al-mahdi..dengar-dengarlah atau ikuti perkembangan cerita mereka dlm beberapa waktu lagi..wallahu a'lam..

Anonymous said...

...Sambungan, Ada hadis kan yg bgtau klu dah terdengar kedatangan al-mahdi, datangila ia walau pun merangkak di atas salji..sekarang byk tempat telah mula diselaputi salji walau pun padang pasir...qalam Nabi SAW telah hampir tiba...china, india, sebelah asia tenggara, syiria mesir telah sejuk dan bersalji...jadi bersiap sedialah jiwa penuh iman,mental dan fizikal utk mendatangi al-Mahdi..tinggal beberapa waktu lagi..mungkin...mungkin peralihan musim haji di kala musim salji beberapa tahun lagi dari sekarang...renungkan dan bertindak utk bersedia berkorban diri, harta, masa dan nyawa!!!-pemuda dari timur malaysia

Anonymous said...

ABU BAKAR BANI TAMIM..?? Abu Bakar Mr Burnt hehehe... dia sudah lama hangus rentong terbakar, usah dikenang lagi. Kalo Pak Moses pembantunya dialah Pak Aron, bisa diulang kaji. Kalo Nabi Muhammad SAW pembantunya dialah Imam Ali. Kalo Mahdi Syiah pembantunya dialah Mr Ahmedi Nejadi. Kalo Mahdi Arkam Syeikh Suhaimi pembantunya dialah Mr AbuAya, oppps... dialah Abuya, berat serbanya aja udah 6 kati. Kalo AlMahdi Asli pembantunya itulah mereka Bani Tamim yg mahu dicari dikenali....

ainun salsabila said...

DIBUKA PENDAFTARAN MILITER
BATALION TEMPUR PASUKAN KOMANDO BENDERA HITAM WILAYAH ASIA TENGGARA
NEGARA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU

Al Qur`an adalah manhaj (petunjuk jalan) bagi para Da`i yang menempuh jalan dien ini sampai hari kiamat, Kami akan bawa anda untuk mengikuti jejak langkah penghulu para rasul Muhammad SAW dan pemimpin semua umat manusia.

Perhatikan hadits shahih dibawah ini:
“Sungguh aku pernah disakiti karena menyampaikan risalah Allah dan tak seorangpun pernah disakiti seperti itu, aku pernah diintimidasi karena menyampaikan risalah Allah dan tak seorangpun pernah diteror seperti itu. Dan pernah pula lewat pada diriku tiga puluh hari tiga puluh malam, sementara aku dan Bilal tak ada sesuatu yang dapat dimakan kecuali sedikit makanan yang hanya dapat menutupi ketiak Bilal” (Shahih Al jami` Ash Shagir 1525)

Firman Allah SWT Qs. At-Taubah:42
Kalau yang kamu serukan kepada merek itu keuntungan yang mudah diperoleh dan perjalanan yang tidak seberapa jauh, pastilah mereka akan mengikutimu.”

Betapa Sulitnya perjalanan yang Engkau Wariskan kepada kami ya Rasulullah SAW
Kami adalah Pewaris Manhaj Rasulullah SAW Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu
Khilafatun ’ala Minhaj An-Nubuwwah. Khilafah Islam Akhir Zaman.

Kami mengundang Kaum Mukminin-Mukminat.
Menjadi Tentara Islam Yang Tangguh dan Menakutkan Bangsa Yahudi dan Bangsa-bangsa Musyrikin

Firman Allah: at-Taubah 36, 73
Perangilah orang-orang musyrik semuanya sebagai mana mereka memerangi kamu semuanya. Ketahuilah bahawa Allah bersama orang-orang yang taqwa. Wahai Nabi! Berperanglah terhadap orang-orang kafir dan munafik dan bersikap keraslah terhadap mereka.

Bunuh Rasa Pengecutmu, Bunuh Jiwa Budak dalam Pikiranmu, Takutlah hanya pada Allah SWT saja, Mari Gelorakan Jihad Perang yang ada di Dadamu, Songsonglah Kemuliaan Hidup dengan Berjihad di bawah Naungan Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu.

Firman Allah: at-Taubah 29,
Perangilah orang-orang yang tidak beriman, mereka tiada mengharamkan apa yang diharamkan Allah dan Rasul-Nya dan tiada pula beragama dengan agama yang benar, (iaitu) diantara ahli-ahli kitab, kecuali jika mereka membayar jizyah dengan tangannya sendiri sedang mereka orang yang tunduk..

Kami mengundang Anda Menjadi Bagian Bangsa Islam berdasar Aqidah Islam Bukan Menjadi bagian dari Bangsa-bangsa berdasarkan Daerah, suku, bahasa
Tinggalkan Semua Kemusyrikan Mari Menjadi Bagian Bangsa Islam berdasar Aqidah Islam.
Tinggalkan Belenggu Jahiliyah, mari Berjalan Menuju Keridhoan Allah SWT dengan As Sunnah Rasulullah SAW dan para Sahabatnya.

Kini Saatnya Meledakkan Api Jihad Akhir Zaman Mari Perangi Para Thogut Mulkan Jabriyan.

Firman Allah: at-Taubah 38, 39
Hai orang-orang yang beriman, mengapa kamu jika dikatakan orang kepadamu: "Berperanglah kamu pada jalan Allah", lalu kamu berlambat-lambat (duduk) ditanah? Adakah kamu suka dengan kehidupan didunia ini daripada akhirat? Maka tak adalah kesukaan hidup di dunia, diperbandingkan dengan akhirat, melainkan sedikit sekali.
Jika kamu tiada mahu berperang, nescaya Allah menyiksamu dengan azab yang pedih dan Dia akan menukar kamu dengan kaum yang lain, sedang kamu tiada melarat kepada Allah sedikit pun. Allah Maha kuasa atas tiap-tiap sesuatu.

Tinggalkan dan hancurkan semua Ideologi orang-orang kufur Mari Hunus Pedang kalian.

Hancurkan Semua Setan-Thagut, sehingga tidak ada lagi Tuhan-Tuhan Manusia yang disembah manusia Kecuali Menyembah Allah yang Esa yang Maha Gagah Perkasa.

Apakah kamu mengira bahwa kamu akan masuk surga, padahal belum nyata bagi Allah orang-orang yg berjihad diantaramu & belum nyata orang-orang yg sabar. QS. Al-Imran : 142

Bilakah anda berminat untuk menjadi Ikhwan pembela tentara Islam Akhir Jaman (Rayatisuud)
kehadiran anda kami tunggu di alamat email pendaftaran
Markas Besar Angkatan Perang Pasukan Komando Bendera Hitam
Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

email : angsahitam@inbox.com

ainun salsabila said...

DIBUKA PENDAFTARAN MILITER
BATALION TEMPUR PASUKAN KOMANDO BENDERA HITAM WILAYAH ASIA TENGGARA
NEGARA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU

Al Qur`an adalah manhaj (petunjuk jalan) bagi para Da`i yang menempuh jalan dien ini sampai hari kiamat, Kami akan bawa anda untuk mengikuti jejak langkah penghulu para rasul Muhammad SAW dan pemimpin semua umat manusia.

Perhatikan hadits shahih dibawah ini:
“Sungguh aku pernah disakiti karena menyampaikan risalah Allah dan tak seorangpun pernah disakiti seperti itu, aku pernah diintimidasi karena menyampaikan risalah Allah dan tak seorangpun pernah diteror seperti itu. Dan pernah pula lewat pada diriku tiga puluh hari tiga puluh malam, sementara aku dan Bilal tak ada sesuatu yang dapat dimakan kecuali sedikit makanan yang hanya dapat menutupi ketiak Bilal” (Shahih Al jami` Ash Shagir 1525)

Firman Allah SWT Qs. At-Taubah:42
Kalau yang kamu serukan kepada merek itu keuntungan yang mudah diperoleh dan perjalanan yang tidak seberapa jauh, pastilah mereka akan mengikutimu.”

Betapa Sulitnya perjalanan yang Engkau Wariskan kepada kami ya Rasulullah SAW
Kami adalah Pewaris Manhaj Rasulullah SAW Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu
Khilafatun ’ala Minhaj An-Nubuwwah. Khilafah Islam Akhir Zaman.

Kami mengundang Kaum Mukminin-Mukminat.
Menjadi Tentara Islam Yang Tangguh dan Menakutkan Bangsa Yahudi dan Bangsa-bangsa Musyrikin

Firman Allah: at-Taubah 36, 73
Perangilah orang-orang musyrik semuanya sebagai mana mereka memerangi kamu semuanya. Ketahuilah bahawa Allah bersama orang-orang yang taqwa. Wahai Nabi! Berperanglah terhadap orang-orang kafir dan munafik dan bersikap keraslah terhadap mereka.

Bunuh Rasa Pengecutmu, Bunuh Jiwa Budak dalam Pikiranmu, Takutlah hanya pada Allah SWT saja, Mari Gelorakan Jihad Perang yang ada di Dadamu, Songsonglah Kemuliaan Hidup dengan Berjihad di bawah Naungan Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu.

Firman Allah: at-Taubah 29,
Perangilah orang-orang yang tidak beriman, mereka tiada mengharamkan apa yang diharamkan Allah dan Rasul-Nya dan tiada pula beragama dengan agama yang benar, (iaitu) diantara ahli-ahli kitab, kecuali jika mereka membayar jizyah dengan tangannya sendiri sedang mereka orang yang tunduk..

Kami mengundang Anda Menjadi Bagian Bangsa Islam berdasar Aqidah Islam Bukan Menjadi bagian dari Bangsa-bangsa berdasarkan Daerah, suku, bahasa
Tinggalkan Semua Kemusyrikan Mari Menjadi Bagian Bangsa Islam berdasar Aqidah Islam.
Tinggalkan Belenggu Jahiliyah, mari Berjalan Menuju Keridhoan Allah SWT dengan As Sunnah Rasulullah SAW dan para Sahabatnya.

Kini Saatnya Meledakkan Api Jihad Akhir Zaman Mari Perangi Para Thogut Mulkan Jabriyan.

Firman Allah: at-Taubah 38, 39
Hai orang-orang yang beriman, mengapa kamu jika dikatakan orang kepadamu: "Berperanglah kamu pada jalan Allah", lalu kamu berlambat-lambat (duduk) ditanah? Adakah kamu suka dengan kehidupan didunia ini daripada akhirat? Maka tak adalah kesukaan hidup di dunia, diperbandingkan dengan akhirat, melainkan sedikit sekali.
Jika kamu tiada mahu berperang, nescaya Allah menyiksamu dengan azab yang pedih dan Dia akan menukar kamu dengan kaum yang lain, sedang kamu tiada melarat kepada Allah sedikit pun. Allah Maha kuasa atas tiap-tiap sesuatu.

Tinggalkan dan hancurkan semua Ideologi orang-orang kufur Mari Hunus Pedang kalian.

Hancurkan Semua Setan-Thagut, sehingga tidak ada lagi Tuhan-Tuhan Manusia yang disembah manusia Kecuali Menyembah Allah yang Esa yang Maha Gagah Perkasa.

Apakah kamu mengira bahwa kamu akan masuk surga, padahal belum nyata bagi Allah orang-orang yg berjihad diantaramu & belum nyata orang-orang yg sabar. QS. Al-Imran : 142

Bilakah anda berminat untuk menjadi Ikhwan pembela tentara Islam Akhir Jaman (Rayatisuud)
kehadiran anda kami tunggu di alamat email pendaftaran
Markas Besar Angkatan Perang Pasukan Komando Bendera Hitam
Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

email : angsahitam@inbox.com

Anonymous said...

.
SIAPA BANI TAMIM..??
Hanya mereka Ahlulbait Nabi dari Nasab Wali 7 bergelar Bani Tamim.
Orang2 Melayu yg ngaku Bani MIM teringin pula nak jadi Bani Tamim,
Siapkan dulu diri dgn kekuatan Rohani Jasmani kekentalan Bani Tamim.
Jangan ikut tersungkor rebah mati dipintu syuga itu Mbah Bani Tamim.
Yg lembek tidak larat berjuang cukuplah jadi penggemar Kicap Tamin...


SIAPA BANI SUFYANI...???
Mereka itu puak2 yg telah ujud semenjak dari zaman Nabi SAW itu lagi.
Dinamakan mereka itu dari puak "28 Kapir Qurisy" zaman sahabat Nabi.
Dimulai "3 Sahabat Nabi" aka "6 Jahanam" dipuja2 rupanya seteru Nabi.
Disusuli Yazid Muawiyyah and his gengs pembunuh AlHussein Anak Nabi.
Diakhiri Bani Sufyani dgn Bani Saudi penentang Bani Tamim Pewaris Nabi...

Anonymous said...

kesian orang melayu. teringin jadi hero dunia akhirnya terjumpa peluang dengan mendakwa bani Iran. Alih2 Melayu kata dari Tamim tu dari tanah melayu. padahal hadis kata dari Khurasan, timur jauh dan timur jauh tu pulak tanah melayu! Kesian betul.

"A man will come out of ar-Rayy, sturdy and light-brown in complexion, a mawla [ i.e. a non-Arab Muslim who is either a freed slave or one of their descendents] of Banu Tamim, a man with a thin beard growing only on his chin, called Shu'ayb ibn Salih, among four thousand with white clothes and black banners. At the head of his army will be the Mahdi. All who meet him in battle will be struck down by him."

cubalah cari Ray tu kat mana. Ray tu kat Tehran, Iran! Takdenya sebut tanah melayu. Anganku musnah lagilah jawabnya

Anonymous said...

Daulah Islamiyyah atau hangpa kenal sebagai ISIL adalah tentera Ahlus Sunnah! Kita mesti berbangga dengan ISIL. ISIL pemnbela Ahlus Sunnah. ISIL akan kalahkan Syiah dan Mahdi mereka!! Baqiyyah!!

Anonymous said...

sembah ahlulbait...
sembah ayatollah...
sembah imam korang...
syiah syirik dan sesat,
pergi jahannamlah korang.

naeman iskandar said...

Assalamualaikum. .....

Anonymous said...

@ Anonymous March 14 2014 at 4.19 PM says...

@... kesian orang melayu. teringin jadi hero dunia akhirnya terjumpa peluang dengan mendakwa bani Iran. Alih2 Melayu kata dari Tamim tu dari tanah melayu. padahal hadis kata dari Khurasan, timur jauh dan timur jauh tu pulak tanah melayu! Kesian betul. @... "A man will come out of ar-Rayy, sturdy and light-brown in complexion, a mawla [ i.e. a non-Arab Muslim who is either a freed slave or one of their descendents] of Banu Tamim, a man with a thin beard growing only on his chin, called Shu'ayb ibn Salih, among four thousand with white clothes and black banners. At the head of his army will be the Mahdi. All who meet him in battle will be struck down by him." @... cubalah cari Ray tu kat mana. Ray tu kat Tehran, Iran! Takdenya sebut tanah melayu. Anganku musnah lagilah jawabnya....

Hahaha... kesian orang Rembau Nogori tak habes2 berangan2 nak jadi hero syok sorang diri lagi. Bukankah Sang Abuaya Arkam juga orang Rembau Nogori konon bercita2 besau, cuba nak tawan Malaysia dan Dunia Islam. Belum sempat Abuaya tawan Malaysia, akhirnya Abuaya tersungkor kojol mati. Kini muncol pulak dah... satu lagi puak baru "Cahaya AlMajid" dari Rembau Nogori, yg mengaku dirinya penzahiran Nabi Isa yg ke2. SiMalaun ini lagi bangang lagi sesat menyesatkan dari Abuaya Arkam dari Rembau Nogori, dan dari Puak Syiah dari Iran. Logonya yg dibesar2kannya adalah hahaha... "A man with a thin beard growing only on his chin?" Paling melucukan dagunya langsong tidak berjanggot, tetapi dipenuhi dgn "Jerawat Batu". Ada baiknya pengikut2nya panggil dia "Tok Dagu" saja lagi kena dgn logo utamanya. Inikah dia rupanya orangnya yg mengaku penzahiran Nabi Isa Ke2? Kalau benar dia penzahiran Nabi Isa ke2, dia juga dia mesti rela dipanggil hahaha... "Anak Haram" tidak berbapa. Mmmm... satu lagi penyesat Islam datangnya dari Rembau Nogori...

Anonymous said...

Kepada muslimin dan muslimat yang dirahmati ALLAH, saya selaku penulis beberapa komen dalam blog ini memohon maaf jika terdapat komen saya yang mengelirukan dan menyinggung mana-mana pihak, yang baik datang dari ALLAH, yang buruk adalah kelemahan diri saya sendiri.Mohon maaf dari saya...sekian.

Text Widget

"Menggunakan internet untuk menyampaikan maklumat Islam, menyampaikan suara Islam dan memperlihatkan Islam merupakan satu jihad utama" - Prof.Dr.Sheikh Yusuf Al-QaradhawiCopyright © Insan Insan Pendakwah | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com